Domeniile Asociatia de Vanatoare "Fazanul de Aur" însumează o suprafaţă de aproximativ 11.997ha.
La sosirea la cabana de vânătoare se verifică de către reprezentatul Asociatia de Vanatoare "Fazanul de Aur" permisele de vânătoare şi asigurările vânătorilor, apoi se eliberează permisul de vânătoare temporar pentru fiecare vânător şi autorizaţiile de vânătoare pentru speciile rezervate. Oaspeţii sunt însoțiți pe teritoriile de vânătoare de un specialist din zona de vânătoare.
După încheierea vânătorii se efectuează un proces verbal de vânătoare (protocol de vânătoare) în care sunt consemnate vânatul, mărimea trofeelor, ratările, datele organizatorice precum şi prestările de alte servicii. Din suma totală a vânătorii este scăzut avansul plătit, iar restul sumei poate fi achitat în numerar. Prin efectuarea plăţii vânătorii confirmă exactitatea datelor consemnate în procesul verbal întocmit.
Dacă apar alte probleme, acestea se consemnează în procesul verbal de vânătoare. După achitarea tuturor costurilor, trofeele împreună cu acordul aferent şi documentaţia de transport aparţin vânătorului.
Din motive de siguranţă preferăm să nu se efectueze trageri pe o distanţă mai mare de 300m. De asemenea, solicităm tuturor participanţilor să-şi verifice armamentul la începerea vânătorii şi ori de câte ori li se pare că este cazul.
Vânătoarea în cadrul fondurilor Asociației "Fazanul de Aur" se va desfăşura obligatoriu cu însoţitori.
Galerie foto |
|
Galerie video |
Localizare
Vezi harta Asociaţia de vânători Fazanul de Aur in mare.
Legislatie
Participanţii la vânătoare trebuie sa fie membrii ai unei asociaţii de vânătoare din ţara de domiciliu şi să deţină o poliţă de asigurare în caz de accidente pentru ei şi pentru terţi, valabilă în România.
În cazul în care participanţii nu posedă o asemenea asigurare împotriva accidentelor, acestea se pot încheia contra cost în zona de vânătoare.
Activitatea de vanatoare se va desfasura conform constrangerilor legale. Exemplele informative sunt prezentate mai jos:
Legea 407/ 2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic (cu modificări și completări)
Regulament privind atribuirea dreptului de gestionare a faunei cinegetice – versiune actualizată prin Ord. 2265/ 16.12.2010
Legea nr. 295/ 2004 privind regimul armelor și al munițiilor
ORDIN Nr. 536 din 20 august 2009 pentru aprobarea Listei raselor de câini admise la vânătoare în România
ORDIN Nr. 353 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea, organizarea şi practicarea vânătorii
ORDIN NR. 539/25.08.2009 pentru aprobarea regimului permiselor de vânătoare
Regulament din 04/06/2008 privind autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii
|